Uitgeverij Tournesol

Biografie Frank de Zanger

Volgens lezers schrijft Frank de Zanger beeldend, zonder uitvoerige beschrijvingen;

filmisch taalgebruik dus.

Frank de Zanger combineerde tot voor kort zijn werk als consultant op het terrein van watermanagement en milieu met het schrijverschap. Dit bracht hem als adviseur in alle uithoeken van de wereld. Wat betreft studie kon hij kiezen voor zowel de ‘talen-kant’ als de ‘exacte-kant’. Zelfs heeft hij een artistieke opleiding overwogen. Hij koos voor de ‘exacte-kant’ en ging fysische geografie studeren aan de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Toch bleef de ‘talen-kant’ trekken. Hij begon aan zijn eerste manuscript in zijn studietijd en aan het eind van zijn studie volgde hij een postdoctorale cursus Wetenschapsjournalistiek aan het Instituut voor Perswetenschap in Amsterdam. Daaruit volgde enkele artikelen voor kranten en tijdschriften. De korte verhalen kwamen als vanzelf. Inspiratie hiervoor deed hij op tijdens zijn vele en verre reizen als water- en milieuadviseur in vaak exotische delen van de wereld. Na de korte verhalen volgden romans, die enerzijds zijn geënt op plaatsen waar de schrijver heeft gewerkt en anderzijds op onderwerpen die hem na aan het hart liggen, zoals: houding ten opzichte van werk, kunst, romantiek, religie, milieu/zonne-energie, de onafhankelijkheid die mensen zoeken, persoonlijk initiatief en de gekte om ons heen. Zes boeken verschenen inmiddels van zijn hand.

Naast het schrijven van romans kwamen de liedteksten: Nederlandse versies op bekende en minder bekende ballads en chansons, maar ook het schrijven van eigen Nederlandstalige liedteksten. Er volgde ook het een en ander aan componeren. Een uitgebreid beeld is te verkrijgen door Frank de Zanger’s blog te bezoeken (https://frankdezanger.com), waarop behalve verhalen/essays, gedichten/liedteksten en enkele pianocomposities ook zijn artistieke zijde wordt getoond in tekeningen, spotprenten/cartoons en voordrachten. Onder andere de voordracht van zijn gedicht ‘De Zomer in Mijn Hoofd’ (op het schitterende stuk ‘Ádios Nonino’ van Astor Piazzolla) en een voordracht van 3 gedichten uit zijn roman ‘GEZIEN DE GEKTE’ zijn op YouTube geplaatst (‘De Zomer in Mijn Hoofd’ ; 3 gedichten uit ‘GEZIEN DE GEKTE’).

De debuutroman van Frank de Zanger is ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ (1997), die speelt op Sri Lanka. Zijn tweede roman is ‘NOBEL WAS HIJ (1999), waarin een Nederlandse Nobelprijswinnaar een onverwachte stap neemt; locaties: Nederland, Côte d’Azur en Engeland. Zijn derde boek bestaat uit geïllustreerde reisimpressies; titel is ‘WERELD-IMPRESSIES VAN EEN JETPLANE-NOMADE’ (2000). Het boek geeft impressies uit Trinidad, Indonesië, India, Bangladesh, Nepal, Saoedi-Arabië, Mozambique, Israël, Rusland, en ook het luchtruim ontbreekt niet. In 2010 kwam de ‘DE RING’ uit, die speelt in het decor van de oude tsarenstad Sint-Petersburg. ‘DE RING’ is vertaald naar het Engels en is als eBook verschenen (o.a. Amazon.com) onder de titel ‘A RING’ (2011). Frank de Zanger’s vierde roman heeft als titel ‘GEZIEN DE GEKTE’ (2014). Het verhaal speelt zich af in ‘Hotel De Zolderkamer’ in Amsterdam. De roman – in feite een toneelstuk in romanvorm – laat zien dat de gekte dichterbij is dan u denkt. Het laatste boek heeft als titel ‘ms ZEEPAARD‘ (2022). Het verhaal neemt u mee op een cruise naar Hawaii, waarbij zich zonderlinge taferelen afspelen. Het boek hoort thuis onder de thrillers (spannende fictie). Zie boektrailers van de romans van Frank de Zanger onder ‘UITGAVEN’.

Frank de Zanger: ‘Ik schrijf de boeken die ik zelf zou willen lezen’

De fysieke boeken van Frank de Zanger zijn te koop bij uw boekhandel (met ISBN-nummer en titel) en bij webshops. Ondersteun uw lokale boekhandel, ook voor online bestellingen (o.a. Libris.nl)! De eBoek-versies zijn verkrijgbaar bij de boekwebshops. Luisterboeken zijn te verkrijgen bij o.a. Luisterrijk en Bol.com. Zie onder: HOE TE VERKRIJGEN?

Foto links: Brand Overeem, ten tijde van uitgave debuutroman

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *