‘DE RING’

Bezoek Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com  voor nieuws over zijn boeken, liedteksten, composities, tekeningen, en meer.

 Novelle ‘De Ring’ is aangekocht door museum de Hermitage in Amsterdam in verband met de expositie ‘Juwelen’, die te zien was van 14 september 2019 tot 15 maart 2020.

‘DE RING’, auteur Frank de Zanger

‘DE RING’ is een spannend en romantisch verhaal in het decor van St. Petersburg.

Zie de boektrailer op YouTube: Boektrailer novelle ‘DE RING’

Samenvatting

Beleef de wintersfeer in het majestueuze Sint-Petersburg en hoe een jonge vrouw daar de eindjes aan elkaar moet knopen. Ervaar de avances van een buitenlandse architect en de geheimzinnige invloed die een simpele ring uitoefent op de spelers. Spelers in een spel waarbij lang niemand weet waar toe het zal leiden.

‘DE RING’ gaat over de keuzes die wij in ons leven moeten maken. Spelen we op veilig, of gaan we het avontuur aan als we dat op ons pad tegenkomen?

Roman ‘DE RING’ speelt ten dele in New York en in Frankrijk, maar voornamelijk in het decor van St. Petersburg, de oude tsarenstad met zijn paleizen, kanalen en boulevards, met zijn trotse inwoners, maar ook met zijn verborgen armoede.

Recensie NBD/Biblion (december 2010): ‘Interessant fantasieverhaal met wonderlijke avonturen; een vlot geschreven novelle over een ring die letterlijk van hand tot hand gaat …’

Recensie Uitgelezen.nl (1 november 2012): ‘Wat een bijzonder en verrassend boek. En ook: een compleet verhaal in maar 100 bladzijden. Dat maakt het op zich al bijzonder. Je blijft bladzijden omslaan en het verhaal loopt als een trein. Absolute aanrader. Verwacht niet teveel diepgang, maar dat heeft dit verhaal ook niet nodig. Wat ik wel een beetje jammer vind: er zijn niet veel sfeerbeschrijvingen van bijvoorbeeld St. Petersburg. Maar verder… Heerlijk boek! We gaan vast nog meer van deze schrijver horen (hoop ik).’,  [4 van 5 sterren].

Recensie Lekkerlezen.net (22 maart 2011): ‘(…) Maar waar ‘NOBEL WAS HIJ’ een duidelijke aanklacht was tegen alles wat de vooruitgang in duurzaamheid tegenhield, is ‘DE RING’ vooral een mooi geschreven boek over armoede, hoop en liefde.’ Waardering 7,5/10.

Boek: ISBN: 978-90-803597-5-8 / NUR 301, 2010, paperback / romandruk/ gelijmd, aantal blz. 107. Prijs € 11,90

eBoek: ISBN/EAN: 978 946 2173 736.  Prijs € 7,99 (te koop bij de boekwebshops).

Luisterboek: ‘DE RING’ is ook uitgekomen als luisterboek, o.a. bij Luisterrijk, Bolcom, Luisterbieb, Storytel, Cliffer; ingesproken door Peter van Eerdenburg.

Engelse vertaling / English edition: ‘DE RING’  has been translated into English and is  –  with title ‘A RING’  –  for sale as eBook at Amazon.com

‘DE RING’ is te koop als fysiek boek bij webshop Boekenroute*  (www.boekenroute.nl) en direct bij Uitgeverij Tournesol (info@tournesol.nl). Zie ook onder: HOE TE VERKRIJGEN?

naar vergrootglas/zoeken, klik op ‘achternaam auteur’ en vul in frank de zanger

Zie de biografie van Frank de Zanger

Uitgeverij Tournesol