Uitgeverij Tournesol

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’

Bezoek Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com  voor nieuws over zijn boeken, liedteksten, composities, tekeningen, en meer.

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’, auteur Frank de Zanger

Zie de boektrailer op YouTube: boektrailer roman ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’

Samenvatting

Roman ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’: Voel de tropen op het exotische Sri Lanka en beleef een verliefdheid onderweg. Ervaar de mystiek van het Hindoeïsme en Boeddhisme en leer over het belang van dromen en van kunst in je leven. Maak kennis van wat de burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen heeft aangericht op Sri Lanka. Alhoewel een waterproject – en de perikelen daar omheen – een rol spelen in het verhaal, zijn andere thema’s zeker zo belangrijk, zoals: wat is je houding ten opzichte van werk?; en hoe belangrijk is kunst in je leven?

Peter, een jonge ingenieur, gaat naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden. Hij heeft weinig tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Ongewild raakt hij betrokken bij het conflict tussen de Tamil Tijgers en de Singalezen. Hij ontmoet Carin, een jonge lerares van Indiaas-Amerikaanse komaf. Door met hem op te trekken, krijgt ze de kans haar fotoserie over Hindoetempels en processies in het noorden van het land af te ronden.

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ houdt de lezer een spiegel voor; het reflecteert onze westerse manier van leven en werken.

Recensie ‘De Nederlandstalige Krant in Sri Lanka’ (dec. 1997): ‘Het boek heeft mij geraakt; wat vooral komt door een reeks gebeurtenissen in het boek die in Sri Lanka spelen (…). Het is herkenbaar (…). Maar ook is het een spiegel, een reflectie van onze westerse manier van leven en werken, die je voorgehouden wordt.’

Waarom vinden lezers van ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ dit een bijzonder boek? Die vraag blijkt niet gemakkelijk te beantwoorden.

boek: ISBN: 978-90-803597-1-0 / NUR 301. Paperback / romandruk, 1997; gebonden; aantal blz. 160. Prijs € 12,00

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ als fysiek boek is te koop bij uw boekhandel (met ISBN-nummer en titel) en bij webshops. Ondersteun uw lokale boekhandel!

eBoek: ISBN/EAN 978 946 2173 859. Prijs € 7,99 (te koop bij de boekwebshops).

Luisterboek: ISBN 97894621 74894. Prijs € 15,95. Te verkrijgen o.a. bij Luisterrijk en Bolcom/Kobo+. Ingesproken door Rick van Elk (LuisterEffect).

Zie ook onder: HOE TE VERKRIJGEN?

Zie de biografie van Frank de Zanger.

Reacties

Eén reactie op “‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’”

  1. […] het kader van de Poëzieweek 2016, het gedicht ‘Een zee van zacht geruis’ uit de roman ‘Een zee van zacht geruis’  (1997) van Frank de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *