‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’

Bezoek Frank de Zanger’s blog:  https://frankdezanger.com  voor nieuws over zijn boeken, liedteksten, composities, tekeningen, en meer.

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’, auteur Frank de Zanger

Zie de boektrailer op YouTube: boektrailer roman ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’

Samenvatting

De roman ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ speelt op Sri Lanka. Peter, een jonge ingenieur, komt naar Sri Lanka om een waterproject af te ronden in het noorden van het eiland. Dit project kon niet eerder worden afgemaakt door de burgeroorlog in dit gebied tussen Tamils en Singalezen. Peter heeft slechts korte tijd om het boren van een aantal waterputten te begeleiden in de noordelijke Tamilgebieden, waar het Indiase leger probeert de vechtende partijen uit elkaar te houden. Peter ondervindt problemen tijdens zijn werk en raakt ongewild betrokken bij het conflict tussen Tamil Tijgers en Singalezen.

Dromen zijn belangrijk in deze roman. Het leidt ertoe dat Peter een gedicht schrijft waarin zijn gedachten worden gebundeld. Peter ontmoet Carin, een jonge lerares van gemengd Indiaas-Amerikaans bloed. Zij was eens begonnen met het fotograferen van Hindoetempels en processies in het noorden van het land, maar had dit moeten staken vanwege het uitbreken van de burgeroorlog. Door mee te gaan met Peter heeft zij de kans om haar fotoserie af te ronden. Op de terugreis naar Colombo vindt een dramatische gebeurtenis plaats en het gedicht van Peter komt op een onverwachte wijze terug.

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ houdt de lezer een spiegel voor; het reflecteert onze westerse manier van leven en werken.

Recensie ‘De Grootste Nederlandstalige Krant in Sri Lanka’ (dec. 1997): ‘Het boek heeft mij geraakt; wat vooral komt door een reeks gebeurtenissen in het boek die in Sri Lanka spelen (…). Het is herkenbaar (…). Maar ook is het een spiegel, een reflectie van onze westerse manier van leven en werken, die je voorgehouden wordt.’

Waarom vinden lezers van ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ dit een bijzonder boek? Die vraag blijkt niet gemakkelijk te beantwoorden.

boek: ISBN: 978-90-803597-1-0 / NUR 301. Paperback / romandruk,  1997; gebonden; aantal blz. 160. Prijs € 11,90

eBoek: ISBN/EAN 978 946 2173 859.  Prijs € 7,99 (te koop bij de boekwebshops).

Luisterboek: ‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ is ook als luisterboek verschenen, o.a. bij Luisterrijk, Bolcom, Storytel, Luisterbieb, Cliffer; ingesproken door Rick van Elk (LuisterEffect).

‘EEN ZEE VAN ZACHT GERUIS’ als fysiek boek is te koop bij webshop Boekenroute* (www.boekenroute.nl) en direct bij Uitgeverij Tournesol (info@tournesol.nl). Zie ook onder: HOE TE VERKRIJGEN?

* naar vergrootglas/zoeken, klik op ‘achternaam auteur’ en vul in frank de zanger

Zie de biografie van Frank de Zanger.

Uitgeverij Tournesol